Veilig bevallen en kramen Geboortehotel Haga
15485
post-template-default,single,single-post,postid-15485,single-format-standard,bridge-core-2.2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Veilig bevallen en kramen Geboortehotel Haga

Veilig bevallen en kramen Geboortehotel Haga

Hoe zou ik willen bevallen? 

Dat is een vraag die veel vrouwen zich tijdens hun zwangerschap stellen. Veel vrouwen hebben aan het begin wel een voorkeur, maar gedurende de zwangerschap kan die voorkeur nog veranderen. En bovendien stoppen de meeste zwangere vrouwen deze vraag een beetje weg totdat ze zo’n 36/37 weken zwanger zijn. 

In de laatste 3 a 4 weken van je zwangerschap ben je juist wel met je bevalling bezig. Natuurlijk ben je nieuwsgierig naar hoe je kindje eruit ziet en vraag je je af waar je gaat bevallen. Ook ga je vaker naar de verloskundige voor controles, zij checkt dan ook of je baby al is ingedaald.

Er is in Nederland gelukkig veel keuze als het gaat om je bevalling. Verloopt je zwangerschap goed, dan kun je ervoor kiezen om met je eigen verloskundige te bevallen in het Haga Juliana Geboortecentrum. Dat noemen we een poliklinische bevalling. De bevalling begint dan thuis en met ongeveer 5 cm ontsluiting ga je met je verloskundige naar het Haga Juliana Geboortecentrum. Je bevalt daar op een van de verloskamers van Geboortehotel Haga, die liggen op de verlosafdeling van het Haga Juliana Geboortecentrum. Naast je eigen verloskundige, blijft ook een kraamverzorgende van Geboortehotel Haga de hele bevalling bij je om je te ondersteunen. Een veilig en vertrouwd gevoel!

Mocht er tijdens de bevalling iets veranderen en wordt je bevalling medisch? Dan blijf je op dezelfde verloskamer en verandert alleen het team om je heen. Dit medische team neemt het dan over van de verloskundige en de kraamverzorgende. Ook een veilig gevoel!

Veel vrouwen kiezen ervoor om na hun bevalling een aantal dagen te verblijven in Geboortehotel Haga. Het geboortehotel ligt op de derde verdieping, recht boven de verlosafdeling.

In het geboortehotel krijg je van ervaren en deskundige kraamverzorgenden 24/7 zorg op maat en verblijf je in een comfortabele kamer die van alle gemakken is voorzien. 

Vraag je je af of het in verband met Corona veilig is om in het geboortecentrum te bevallen? Het antwoord daarop is dat het onder alle omstandigheden nog steeds absoluut veilig is om poliklinisch te bevallen en in het geboortehotel te verblijven. Check ook dit filmpje waarin een gynaecoloog en een verloskundige je antwoord geven op je vragen.

Hoe fijn is het als je 24 uur per dag een beroep kunt doen op kraamzorg? Er is trouwens een leuke actie: als je in mei, juni of juli minstens 3 dagen in Geboortehotel Haga verblijft, krijg je niet alleen een heel leuk persoonlijk cadeau, maar brengen we ook de materiaalkosten (€ 16,80 per dag) niet in rekening. Een besparing van ruim € 50,00. Is toch een halve maxicosi ☺